Skandinaaviatervis

Blog

5 soovitust kuidas enda eest talvel hoolt kanda

by in Tervis 11. jaan. 2021
  1. Saage rohkem valgust- Kuna hetkel on pimedat aega rohkem, jääb loomuliku päevavalguse aeg väga lühikeseks ning paljud inimesed tunnevad masendust. Planeeri vähemalt üks päev nädalas, et minna pikale jalutuskäigule päevavalguses. Süüta kodus küünlad või muuda oma toad valgusküllasemaks. Usume, et see aitab sul tuju tõsta 😊

  2. Leevenda oma valu- Talvisel ajal me liigume märksa vähem, mistõttu on meie lihased pinges ja liigesed vähem liikuvamad. Ravi enda lihaspingeid või valusaid liigeseid massaažiga või palu seda teha oma partneril, et oma enesetunnet parandada. Massaaž  parandab vereringet, lõdvestab lihaspingeid ning aitab vähendada põletikke lihastes.

  3. Paranda oma unekvaliteeti- Vähem päevavalgust muudab meid unisemaks ja meil on vähem energiat. Seetõttu on oluline hästi puhata. Soovitame järgida kindlat režiimi, et keha teaks, millal on aeg magama minekuks ja millal on aeg ärgata. Hoolitse, et sul oleks enne magamaminekut hea meeleolu- unusta päevased mured ja rahusta oma meeli. Naudi enne magamaminekut sooja vanni, loe raamatut või kuula lõõgastavat muusikat ja räägi oma lähedastega.

  4. Tarvitage piisavalt vedelikku- Ilmade jahenedes ei pruugi me tunda janu nagu kuumal suvel, kui väljas on palav. Sellest hoolimata vajab meie organism vedelikku samamoodi. Vedelikupuuduse sümptomiteks on väsimus, uimasus, keskendumisraskused, suukuivus, kuiv nahk ja muidugi janu. Lisaks veele saame vedelikku ka paljudest toiduainetest, mis sisaldavad palju vett- kurk, jääsalat, arbuus, seller, õunad jne. Kui sul on külm, siis valmista endale maitsev kuum supp ja lubame, et sa tunned ennast peagi paremini.

  5. Hoia ennast! Sellel aastaajal on täiesti normaalne võtta endale aega ja veeta enam aega sooja pehme teki all. Vajad enam aega, et kaotatud energiavarusid taastada. Armasta oma keha- niisuta oma nahka ja tee rohkem ilurituaale. Võta vitamiine, mida su organism just praegusel ajal rohkem vajab ja veeda rohkem aega iseenda eest hoolitsedes. Peagi tuleb kevad- aeg, mil tunneme rohkem energiat ja suudame olla taas aktiivsemad.

    Parema une soodustamiseks soovitame kasutada magneesiumi tablette, immuunsüsteemi tugevdamiseks C-vitamiine. Ei tohi unustada ka D-vitamiini, mida meie kliimas tuleb tarvitada aastaringselt.

 

    Ostukorv